Ekologiczne meble, meble z wiekowego drewna Regalia.

Økologi

Filosofi om ikke at spilde

  • Brug af genbrugsmaterialer
  • Genopretning af gamle levesteder #NytLivTilEtGammeltLevested
  • Redning af monumenter
  • Vores showroom – et sted skabt af en gammel lade

Vær den bedste indbygger på vores planet, du kan være.

"At smide genanvendelige materialer uovervejet væk er en form for vandalisme eller tyveri af verdens fælles ressourcer." Peter Singer, Praktisk etik

Vores egen historie overraskede os. Tja, livet skriver sit eget manuskript. Vi ønskede at renovere vores hjem, men endte med at rive det hele ned og genskabe det fra bunden, udelukkende af genbrugsmaterialer. Vi genbrugte, rensede og genanvendte hver eneste mursten eller bjælke. Da boligen var færdigrenoveret, indså vi, at det var det hele værd. Det råmateriale, som vi gav nyt liv, var af en kvalitet, der var bedre end det nye, fordi det var blevet skabt og indkøbt årtier tidligere, på en måde, som vi kun kan drømme om i dag.

Vi tror, at du tænker det samme. At du også spekulerer på, hvad du skal gøre, og hvad du skal undlade at gøre. At det er vigtigt for dig, om du som gæst på denne planet ikke foretager dig for mange uovervejede handlinger... At du indser, at det i dag mere end nogensinde før er værd at tænke sig om, før du køber eller smider væk. At det ikke kun betyder noget, om du vil have et bestemt produkt, men at det er endnu vigtigere, om du har brug for det. Og har du brug for det, så betyder det noget, hvordan det er blevet skabt.

Vores showroom ligger i en renoveret gammel lade. Ja, en lade. Vi ønskede, at det sted, vi valgte til vores studie og showroom, skulle stemme overens med de samme overbevisninger, som skabte vores hus - og derefter vores brand. Her giver vi nyt liv til gamle råmaterialer: træ, mursten og metal. Det er stedet, hvor vi arbejder, hvor vi skriver beskeder til dig, hvor vi pakker vores produkter. Det er også stedet for møder og træning. Det er her, alle vores projekter bliver skabt.
#NytLivTilEtGammeltLevested

Med et hus og en fabrik som understøttede vores filosofi, besluttede vi os for at gå et skridt videre. Vi ønsker at redde bygninger fra ødelæggelse og glemsel. Det er indlysende, at tidens tand kan være hård ved huse. Vi kan ikke redde alt, men vi ser ingen grund til at bruge nye råmaterialer. Vi tror på, at et gammelt hus kan få nyt liv med lidt tålmodighed, viden og tid. Det, der skal udskiftes, f.eks. nogle af de bærende bjælker, ankommer til vores fabrik og venter på at få et nyt liv i form af unikke møbler. På den måde slutter cyklussen, råmaterialet vender tilbage til levestedet i en lidt ændret form, men dets historie fortsætter, og endnu vigtigere, den fortsætter det samme sted. Til gengæld forstærker vi bygningens struktur med århundredgamle bjælker, som vi har fundet andre steder. Det restaurerede hjem vil bevare sin sjæl.

Vi har også sat os som mål at redde gamle monumenter og revitalisere dem. Det har vi bidraget til. Takket være vores originale råmaterialer er mange monumenter blevet renoveret siden 2007, herunder Warszawas citadel, Kościuszko-højen, slotte i Łęczyca, Nidzica eller Olsztyn, Jerusalem-kapellet, kirken i Kraszew, kasernen eller bryggeriet i Olsztyn og Krasicki Hotel i Lidzbark Warmiński.

Anskaffelses- og klargøringsproces

"Jeg har en stor mængde træ. Huset bliver nedrevet manuelt." Sådanne nyheder gør os normalt meget glade, men de bekymrer os også.
Manuel nedrivning
Udvælgelse af træ
Manuel rengøringsproces, afsømning
Tørring af træ ved hjælp af den varme, der genereres som biprodukt fra et biogasanlæg.

Det er glædeligt, fordi vi er klar over, at kun 10 % af nedrivningstræet genbruges. De resterende 90 % ender i ovne (ifølge Global Trees Campaign for Det Forenede Kongerige findes der ikke tal for dette i Danmark). Det er bekymrende, fordi vi som mennesker har fejlet. Vi har ikke taget os af det i tide. Historiske bygninger dør ofte i stilhed, langsomt, og deres skønhed mindskes for hvert år, der går, indtil der til sidst træffes beslutning om at rive dem ned, en beslutning, som ikke anfægtes. Vi ødelægger det gode gamle for at købe nyt af ringere kvalitet. Det er et tegn på nutidens måde at tænke på. I stedet for at pleje det gamle, køber vi nyt. I stedet for at reparere, smider vi det væk. I stedet for at passe på, erstatter vi.

Vores arbejde er i høj grad en rejse gennem Polen. Vi erhverver gammelt træ, mursten og metal fra renoveringen af gamle huse, lejeboliger og andre bygninger, sjældnere fra nedrivningen af bygninger, der ikke kunne reddes. Tykke bjælker, smukke planker eller dele af konstruktioner. Når vi ser på dem, kan vi allerede se et bord af gammelt træ, en kommode, et skab, en seng, et spejl, en dør eller bjælker på loftet. Det er utroligt at opdage, at de bærer hundreder af års liv, og fortæller en historie. Kan vi ikke kan redde et kvalitetsmateriale i den funktion, det hidtil har haft, så kan vi dog give det nyt liv og værdighed - og redde det fra glemslen.

Fremstilling af langtidsholdbare møbler

  • Vi bruger ikke nyt træ, krydsfiner eller laminater til produktion af møbler.
  • Vi bruger kun naturlige og økologiske olier og voks
  • Bæredygtig møbelproduktion med vægt på håndværk
  • Vi støtter lokalt og traditionelt håndværk

Forberedelsen af træet – før det bliver til et smukt og værdigt møbel med en historie – er den mest tidskrævende fase. Vi skal rense det bjærgede råmateriale i hånden, fjerne søm og tørre det. Vi tørrer træet i en tørreovn, der bruger genbrugsvarme, som er et biprodukt fra biogasanlægget. I denne proces bruger vi ingen kemikalier, som ofte bruges til at fremskynde tørringen. På den måde kan vi ikke beskadige den patina eller struktur, der er opnået gennem årene. At arbejde med genbrugstræ er en besværlig proces, men en proces, der giver mening. For os, for naturen og for dig. For vi ved, at der ikke findes noget bedre og grønnere råmateriale.

Der er ingen travlhed på vores fabrik. Alt foregår i sin egen rytme, ligesom det plejer at gøre.

Vi har en passion for at skabe ting, der er enkle, men unikke. Enkle, fordi de er præget af menneskehændernes arbejde og bygger på vores bedstefædres og oldefædres erfaringer. Unikke, fordi vi tror på godt håndværk og en god arbejdskultur. Vi skaber vores møbler og tilbehør på en helt umoderne måde, idet vi bøjer os for historien og traditionen. Produceret i en ånd af respekt for tradition, historie og solidt håndværk vil vores møbler holde i årtier og helt sikkert overleve os. Den århundredgamle træråvare er så værdifuld for os, at vi skaber genstande af selv de mindste stykker, som kan tjene et formål. Det eneste, vi fejer væk, er splinterne. Vi kan ikke forestille os andet. Vi tror på, at hvert stykke træ gemmer på en historie - nogle var tidligere møbler, andre var en del af et boligbyggeri.

Træ, der blev fældet for årtier, og nogle gange endda for hundreder af år, siden, var og er stadig meget hårdere og mere modstandsdygtigt over for skader end træ i dag, fordi mennesket dengang respekterede naturens livscyklus og kun fældede træerne om vinteren, så saftafgang var så lille som muligt. Vores møbler er fremstillet af kærlighed til naturen, mennesket og historien. Vi har ikke fældet et eneste træ, ikke et eneste nyt stykke træ er blevet brugt til at fremstille dem i over 12 år. Vores produkter er fri for skadelige kemikalier som f.eks. formaldehyd. Vi bruger heller ikke nogen erstatning for træ: træpaneler, krydsfiner, laminat, selv når vi skaber usynlige køkkenbeslag. Hvert bræt og hver bjælke, der bruges til at skabe dine møbler, er blevet reddet fra afbrænding.

De rigtige valg er vigtige

  • Brug af genbrugspapir til at udskrive markedsføringsmateriale
  • Vi støtter lokale håndværkere og bruger genbrugsmateriale til at fremstille markedsføringstilbehør
  • Vi pakker så økologisk som muligt
  • Vores leverandører udvælges med omhu og vi støtter lokale mærker
Vores økologiske tilgang stopper ikke, når møblerne er fremstillet. Alt omkring vores produktion, alle de aktiviteter, der ligger lidt i baggrunden, er lige så gennemtænkte som fremstillingen af møblerne. Hvor det er muligt, vælger vi økologi og genbrug, og det gælder også for vores markedsføringsmaterialer. Vores unikke tasker bliver fremstillet i vores lokale syerskes lille atelier. De sys af genbrugte, uønskede og umoderne materialer. Vi har ikke spor imod, at ikke to tasker er ens. Vi glæder os over hver eneste detalje på dem og sætter pris på, hvor omhyggeligt de er blevet syet. Måske har du modtaget et brev fra os - ja, vi skriver dem i hånden - kun sådanne breve giver mening, og kun sådanne breve formår at formidle følelser. Vi skriver vores breve på genbrugspapir - det er affaldspapir fra trykning af bøger. For os er det det bedste brevpapir i verden! Kan noget være i genbrugsånd, så er vi helt med på den.

Når vi udarbejder markedsføringsmateriale, især trykt materiale, træffer vi bevidste beslutninger. Vi arbejder med lokale leverandører, for hvem bæredygtighed er vigtigt. Vi vælger certificeret eller kasseret papir. Vi ønsker, at hver eneste ting vi gør, selv vores mindste handlinger, skal være så ansvarlige som muligt. Hver genstand, der skabes i vores atelier, er unik. Derfor lader vi ikke selv det mindste stykke vidunderligt træ undslippe os. Af disse små ting skaber vi underlag, penalhuse, bakker, beholdere samt emballage til bl.a. olievoks.

Vi tror på, at selv den mindste ændring i vores vaner og en simpel respekt for naturen, ting og menneskeligt arbejde kan genoprette freden på vores planet. Vi tror, at der stadig er en chance for at gøre det.

Gammelt træ er ikke kun smukt
og ekstremt holdbart.

Det handler også om at passe på naturen:

Tusinder af træer står endnu - takket være vores fremgangsmåde.
Og i gennemsnit producerer et træ omkring 118 kg ilt hvert år.
To modne træer kan levere ilt nok til en familie på fire personer.
Om os

Bliv vores ambassadør

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij

Pobierz nowy katalog


Nie kupuj drewna w worku. Wejrzyj w naszą filozofię i nowy katalog.

Kliknij tu, by pobrać katalog

This will close in 0 seconds